Tibbans vänner

En liten vänförening


Som alla förstår är ett fartyg som Tibnor - kallad Tibban - ett stort åtagande. Vi är bara två som äger och sköter detta fartyg - helt privat utan några sponsorer eller kulturbidrag.

Fördelen är att vi är helt oberoende av yttre intressen, nackdelen givetvis att det är tungt, dyrt och omständligt - och alldeles alldeles underbart.

Det kommer många på kajen som stannar och frågar. Vi är sannolikt Stockholms mest fotograferade fartyg. Segelfartyg är ju idag inte var mans kunskap, många tror att det är oerhört komplicerat med märkliga termer och "sjukt mycket snören" som någon uttryckte det.

I själva verket är det egentligen inte så märkligt, de flesta seglare skulle nog kunna klara fartyget efter lite träning.

Men även många som inte vet så mycket om segling stannar och frågar.


Så vi tänkte oss nu så här:


Stockholms större segelfartyg - som Constantia, Ellen och Tre Kronor - har egna stora vänföreningar. Där kan medlemmarna följa med ut under medlemsseglingar.


Så då kanske vi på Tibban kan ordna det också, fast lite mer informellt.

När vi har Öppet Skepp kan man komma ombord och dricka kaffe när solen ligger på och lära sig mer om segelfartyg.


Vi kan inte just nu utlova omfattande medlemsseglingar - det är fartyget för litet för och vi får bara ta tolv personer samtidigt.


Det kostar inget att vara med, men vi vill gärna ha en mailadress.


Om ni har intresse av att vara med och komma ombord vid tillfälle - skriv en rad till:


anders@tibnorsailing.se


Berätta gärna lite om vem du är och varför du skulle vilja vara med. Så hör vi av oss direkt.


/Kerstin och Anders

S/v Tibnor